Priprema biskvita
-Šećer i maslac pomiješajte pa im umiješajte i jaja i mlijeko. Postepeno dodavajte brašno i prašak za pecivo te sve dobro izmiješajte dok se smjesa potpuno ne poveže.
-Lim za pečenje obložite papirom za pečenje te u njega izlijte pripravljenu smjesu za biskvit. Pecite, u prethodno zagrijanoj pećnici, na 160°C oko 30 minuta.
-Ispečeni biskvit izrežite na kocke jednakih dimenzija.
Priprema čokoladne smjese
-U posudi pomiješajte maslac, šećer, mlijeko i tamnu čokoladu te smjesu prokuhajte uz stalno miješanje.
Pokrov za čupavce
-Narezane kocke biskvita umačite u čokoladnu smjesu sa svih strana a nakon toga ih uvaljajte u kokosovo brašno.
-Čupavci su pripremljeni no prije posluživanja ih stavite u hladnjak oko 1 sat da se potpuno ohlade.
BISKVIT
-250 g šećera
-2 jaja
-300 ml mlijeka
-1 prašak za pecivo
-350 g oštrog brašna
-100 g maslaca
ČOKOLADNA SMJESA
-120 g maslaca
-200 g šećera
-100 g tamne čokolade
-150 ml mlijeka
UKRAŠAVANJE
-200 g kokosovog brašn
Nema komentara:
Objavi komentar