BISKVIT
-300 grama čokolade za kuhanje
-250 grama maslaca
-100 grama oraha
-150 grama oštrog brašna
-5 jaja
-4 žlice šećera
-1 prašak za pecivo
GLAZURA
-125 grama čokolade za kuhanje
-150 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA BISKVITA
-Rastopiti čokoladu i maslac da se dobije glatka smjesa, te ostaviti da se hladi.
-Pjenasto izmješati jaja sa šećerom, dodati isjeckane orahe, brašno, prašak za pecivo, te umiješati smjesu od čokolade i maslaca.
-Nastalu smjesu izliti u kalup za tortu te peći na 160 stupnjeva oko 45 min.
-Kad je biskvit gotov, ostaviti ga da se hladi.
PRIPREMA GLAZURE
-Zagrijati slatko vrhnje, dodati čokoladu, te dobro promješati dok se čokolada ne otopi.
FINALIZACIJA
-Prohlađenom glazurom premazati tortu i posuti sa još malo mljevenih orha (ako želite) te ostaviti u hladnjak da se ohladi.
Savjet
Ako ostavite tortu da se duže hladi, bit će sočnija.
Uzivajte.
Nema komentara:
Objavi komentar