srijeda, 2. svibnja 2018.

Čokoladna fantazija

Povezana slika

BISKVIT


-300 grama čokolade za kuhanje

-250 grama maslaca

-100 grama oraha

-150 grama oštrog brašna

-5 jaja

-4 žlice šećera

-1 prašak za pecivo

GLAZURA

-125 grama čokolade za kuhanje

-150 ml slatkog vrhnja

PRIPREMA BISKVITA

-Rastopiti čokoladu i maslac da se dobije glatka smjesa, te ostaviti da se hladi.

-Pjenasto izmješati jaja sa šećerom, dodati isjeckane orahe, brašno, prašak za pecivo, te umiješati smjesu od čokolade i maslaca.

-Nastalu smjesu izliti u kalup za tortu te peći na 160 stupnjeva oko 45 min.

-Kad je biskvit gotov, ostaviti ga da se hladi.

PRIPREMA GLAZURE

-Zagrijati slatko vrhnje, dodati čokoladu, te dobro promješati dok se čokolada ne otopi.

FINALIZACIJA
-Prohlađenom glazurom premazati tortu i posuti sa još malo mljevenih orha (ako želite) te ostaviti u hladnjak da se ohladi.

Savjet
Ako ostavite tortu da se duže hladi, bit će sočnija.

Uzivajte.













Nema komentara:

Objavi komentar