-4 jaja
-130 g šećera
-100 g oštrog brašna
-180 g maslaca
-300 g čokolade za kuhanje, fine tamne 🙂
-2 žličice praška za pecivo
-2 vanilin šećera (s okusom ruma bilo bi super)
-250 g malina
PRIPREMA:
1. Otopiti u manjoj posudici čokoladu sa maslacom. Uz miješanje prohladiti.
2. Miksati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno i prašak za pecivo i na kraju umiksati otopljenu čokoladu s maslacom. Na kraju svega umiješati lagano kuhačom maline.
3. Smjesu izliti u kalup za torte (26 cmØ) koji prethodno treba namastiti i pobrašniti, poravnati i peći u pećnici zagrijanoj na 170ºC 40 minuta.
4. Tortu prohladiti, maknuti obruč, posipati kakaom te poslužiti rezanu na šnite uz slatko vrhnje i
eventualno malo preljeva ili džema od malina.
Nema komentara:
Objavi komentar