ponedjeljak, 14. svibnja 2018.

Cokoladna torta s malinama

Povezana slika

POTREBNO:

-4 jaja
-130 g šećera
-100 g oštrog brašna
-180 g maslaca
-300 g čokolade za kuhanje, fine tamne 🙂
-2 žličice praška za pecivo
-2 vanilin šećera (s okusom ruma bilo bi super)
-250 g malina

PRIPREMA:

1. Otopiti u manjoj posudici čokoladu sa maslacom. Uz miješanje prohladiti.

2. Miksati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno i prašak za pecivo i na kraju umiksati otopljenu čokoladu s maslacom. Na kraju svega umiješati lagano kuhačom maline.

3. Smjesu izliti u kalup za torte (26 cmØ) koji prethodno treba namastiti i pobrašniti, poravnati i peći u pećnici zagrijanoj na 170ºC 40 minuta.

4. Tortu prohladiti, maknuti obruč, posipati kakaom te poslužiti rezanu na šnite uz slatko vrhnje i
eventualno malo preljeva ili džema od malina.

Nema komentara:

Objavi komentar