srijeda, 14. ožujka 2018.

Kinder Milch Schnitte torta

Slikovni rezultat za milchschnittentorte

BISKVITNE KORE


-5 jaja
-2 žlice smeđeg šećera
-2 žlice bijelog šećera
-5 žlica brašna
-2 žlice kakaa
-1 vanilin šećer
-1 žličica praška za pecivo
-prstohvat sode bikarbone

KREMA

-2.5 dl vrhnja
-1 šlagfix
-1 žlica tekućeg meda
-1 vanilin šećer

Priprema biskvitne kore

Razdvojite bjelanjke i žumanjke iz jaja. Od bjelanjka istucite čvrst snijeg. Žumanjke zamutite sa bijelim i smeđim šećerom, dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu pa sve dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
U dobivenu glatku smjesu dodajte 4 žlice snijega od bjelanjaka i lagano miješajte dok smjesa ne postane jednolična. U smjesu tada umiješajte i ostatak bjelanjaka i još jednom sve oprezno izmješajte.
Smjesu izlijte na papir za pečenje kojim ste obložili veliki pleh i gornju plohu lijepo izravnajte. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 10 minuta.
Ispečenu koru za milch schnitte ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ju uzduž prerežite po pola, kako bi se dobile 2 jednake plohe.

Priprema kreme

Vrhnje za šlag istucite sa šlagfixom dok ne dobijete čvrst snijeg. U snijeg dodajte šećer i med i sve dobro izmješajte električnim mikserom.

Slaganje milch snitta

Dobivenom kremom ravnomjerno premažite prvu koru biskiva pa poklopite sa drugom korom.
Prije posluživanja, milch schnitte ostavite na hlađenje u frižider oko 3 sata. Narežite ih na komade i poslužite. U slast!

Nema komentara:

Objavi komentar