srijeda, 14. ožujka 2018.

Recept za Cheesecake

Slikovni rezultat za Cheesecake

Sastojci:


Fil:

sir ella 0%500g ( ima ga u svim većim prodavnicama imlek,maskarpone)

250g pavlake ( bilje, mlečne imlek, kisele pavleke )

250g voća ( maline, jagode, borovnice… )

2 supene kašike šećera u prahu

1 supena kašika vanila ekstrat

sok od jednog ili pola limun ( po ukusu )

Kora za kolač:

300g mleveni keksa

125g margarina ili putera (otopljen)

Priprema:

Pomešate keks i otopljeni puter ili margarin. Rukom lepo sjedinite pa stavite u pripremljen kalup koji je obložen papirom ili je premazan puterom. Stavite kalup u frižider dok pripremate fil.

Mmmmm F I L …..

Ako koristite slatku pavlaku umutite je mikserom, ako je u pitanju kisela pavlaka nemojte je mutiti. U činiju stavite sir ella, šećer, vanilu i pavlaku pa sve laganu sjedinite rukom . Po potrebi dodajte još šećera u prahu ili limuna. Jedan mali deo voća koji se odabrali za vaš čiz kejk stavite u smesu i pažljivo promešajte. Fil i dalje treba da ostane beo. Ceo fil prebacite u kalup. I kašikom ga lepo poravnjajete. Ostavti u frižideru 2 – 3 sata. Kada se masa stegla zvadite iz kalupa i ukrtasite ostatkom voća.

Savet: Ako nemate okrugli kalup kome se skidaju stranice, ovaj kolač možete servirati u čašama, pritom što možete stavljati više slojeva npr. KEKS, FIL, VOĆE pa opet KEKS, FIL, VOĆE

Nema komentara:

Objavi komentar