Sastojci:
Fil:
sir ella 0%500g ( ima ga u svim većim prodavnicama imlek,maskarpone)
250g pavlake ( bilje, mlečne imlek, kisele pavleke )
250g voća ( maline, jagode, borovnice… )
2 supene kašike šećera u prahu
1 supena kašika vanila ekstrat
sok od jednog ili pola limun ( po ukusu )
Kora za kolač:
300g mleveni keksa
125g margarina ili putera (otopljen)
Priprema:
Pomešate keks i otopljeni puter ili margarin. Rukom lepo sjedinite pa stavite u pripremljen kalup koji je obložen papirom ili je premazan puterom. Stavite kalup u frižider dok pripremate fil.
Mmmmm F I L …..
Ako koristite slatku pavlaku umutite je mikserom, ako je u pitanju kisela pavlaka nemojte je mutiti. U činiju stavite sir ella, šećer, vanilu i pavlaku pa sve laganu sjedinite rukom . Po potrebi dodajte još šećera u prahu ili limuna. Jedan mali deo voća koji se odabrali za vaš čiz kejk stavite u smesu i pažljivo promešajte. Fil i dalje treba da ostane beo. Ceo fil prebacite u kalup. I kašikom ga lepo poravnjajete. Ostavti u frižideru 2 – 3 sata. Kada se masa stegla zvadite iz kalupa i ukrtasite ostatkom voća.
Savet: Ako nemate okrugli kalup kome se skidaju stranice, ovaj kolač možete servirati u čašama, pritom što možete stavljati više slojeva npr. KEKS, FIL, VOĆE pa opet KEKS, FIL, VOĆE
Nema komentara:
Objavi komentar