petak, 16. ožujka 2018.

Kašica od brokule, tikvice i mrkve 7+

Slikovni rezultat za kasica brokula tikvica i mrkva

Za sunčan dan šarena kašica i to oblična kombinacija brokule, tikvice i mrkve koju će vaša beba sigurno obožavati. Koliko dugo kuhati povrće i kojim blenderom postići ovako savršenu kremastu teksturu, pročitajte u nastavku teksta...

SASTOJCI:

-mrkva
-pola manje tikvice
-3 cvijeta brokule

PRIPREMA:

1. Mrkvu očistiti, isjeckati i staviti da se kuha na laganoj vatri.
2. Nakon 5 minuta dodati očištenu tikvicu i nekoliko cvjetova brokule koje ste prethodno oprali. Poklopiti i sve zajedno kuhati još otprilike 15 minuta.
3. Provjerite da li su sastojci dovoljno omekšali, pa ako jesu usitnite ih viljuškom ili u blenderu uz dodavanje vode od kuhanja.
Mnoge mame znaju da se često na samom početku dohrane desi da beba ne želi  da jede "grudvastu" hranu. U mom slučaju tako je bilo sa drugim djetetom i to puna 2 mjeseca, što mi je bilo iznenađenje jer se starija seka puno bolje snalazila sa komadićima usitnjenim viljuškom. Moj savjet vam je da ne osutajete od gnječene hrane, ali i da uvijek pri ruci imate dobar i praktičan blender kao što je Lupo nutri blender koji ja koristim. Za ovako male količine imate čak dvije manje posude sa poklopcima, što je izuzetno praktično, jer se na taj način najbolje zadržava svježina hrane. O tome koliko je tekstura predivna, posvjedočiće fotografije.
U svakom slučaju, želim vam lako hranjenje, a bebama svakako da uživaju u ovom veoma ukusnom obroku.

O ovom obroku Lejla Avdihodzic,Sarajevo

Nema komentara:

Objavi komentar